Important Notice: Coronavirus (COVID-19) Updates
1.800.290.2414
Request Info
Questions?

Complete the form below to request FREE information!


I understand that by submitting this form, I consent to be contacted by email, phone, text message or any other form of communication by Visual College of Art and Design. My consent can be withdrawn at any time.
Home   Portfolio   Interior Design   Aoshuang Xiao Portfolio

The White Space

COS is the upscale brand under H&M Group. Its philosophy is modern, functional and considered design for women and men. Since this store is intended to be COs’s first store in Shanghai of China, Chinese elements are injected into the signature minimalistic approach of COS store design. The technique of “White Space” is used in this design. White walls with conceptual murals and dark-coloured outlines give highlight to the displays in the space. Shapes, structures and forms from ancient Chinese Gardens are adopted to create visual diversity and depth. Inspirations are also taken from Abacus, the simple but highly functional Chinese calculation tool, to design feature lightings and space partitions with the concept of rods and beads. It is a space that combines the east with west, as well as old and new.

Memories of Provence

B2 471 stands for Bistro and Bar on No. 471 of Broadway Street in Vancouver. It features the fusion of Provence home style and West Coast cooking with fresh, tasty and simple meals in a cozy and casual setting. Drawing inspiration from a lovely kitchen in the Provence area of France, this design boasts the modern version of the classic French Art Deco style. Geometric shapes, brass lines, layered mirrors, upholstered furniture and contrasting colours are used to create a relaxing, contemporary, elegant and chic space. What makes it unique are the hexagon wine racks at both the entrance and the bar, featuring typical tile shape in traditional Provence kitchens. The well-thought floor plan and acoustic partition allow separation between the bar and the dining space. A combination of banquettes, booths and dining tables gives maximum flexibility and capacity to the restaurant owners. The design is completed with some quirky and interesting Art Deco style mid-century posters to bring more fun to the space.

AQUA

Hotel AQUA believes that a hospitality business can be operated in a more socially responsible and environmentally friendly manner. Situated in the downtown of Vancouver, the hotel’s design takes inspiration from the ocean which surrounds the city. Elements from the ocean such as color, waves, bubbles and marine lives are incorporated and reflected. The space is decorated with wave-like curvy lines in furniture and ceiling panels. Aquariums of different sizes and shapes will be seen in both the lobby and guest rooms. In this project, a special focus is put on carefully sourcing sustainable systems, fixtures, furniture and materials to decorate the space. On top of that, colors representing seawater and corals will be used as the underlying scheme, to make it visually interesting and “instagramable”.

The Peacock

The design of the InMOOD Furniture Design Company centres around openness,collaboration and sustainability. The most important assets of the Company are their designers, they are like the peacock, proud, conspicuous and confident. The open-concept office provides a venue for designers to discuss, brainstorm and share new ideas. In addition, this office also serves as a show-room for the Company’s design. Therefore, the clear separation in between workspace and showspace keeps noise disturbance minimum and intellectual property safe. Moreover, its modern, green and striking public area looks attractive to visitors. In this design, the space is filled with high-contrast colours, energy-saving lighting, self-sustained vertical gardens, unique wall texture and signature show-piece furniture. It is also “peacockly” eye-catching.

Back to the Future

Back to the Future is the project designed for enrollment in the FLAIDFOX Student Design Challenge 2020, and was slected as one of the ten finalists. The idea is to redesign a basement corridor for Buchan Hotel, one of the oldest buildings in Vancouver. The main purposes of this rennovation is to attract guests from the younger generation. Inspiration of the design comes from Mr. John Buchan after whom the hotel is named. He was not only the former Governor-General of Canada, but also the author of the famous English thriller 39 Steps. The color and pattern was taken from the cover of the paperback, with a soft light teal color to be complemented by the golden falling trees. The layered shape and form of the customized backwall, doors and mirrors are inspired by the Empire Building in New York. Special efforts are put into making this space bright and bigger, by using mirrors, lines and LED lighting stripes in this design.